Proiecte/Parteneriate

 


SIMPOZIONUL ȘTIINȚIFIC „PROVOCĂRI ALE SECOLULUI XXI PENTRU VIITORII ASISTENȚI MEDICALI“ - 22-24 IUNIE 2021 [...]
[+Citeste tot]


REZULTATELE SELECTIEI ELEVILOR(SERIA II) PARTICIPANTI LA MOBILITATE ERASMUS+ ETAPA a II a [...]
[+Citeste tot]


PLANIFICAREA INTERVIULUI ELEVILOR PARTICIPANTI LA MOBILITATE ERASMUS+ ETAPA a II a [...]
[+Citeste tot]


REZULTATELE ELEVILOR PARTICIPANTI LA PRIMA ETAPA DE SELECTIE ERASMUS + [...]
[+Citeste tot]


PROCEDURA OPERATIONALA A DOUA ETAPA DE SELECTIE ERASMUS + [...]
[+Citeste tot]


ANUNT ETAPA A DOUA DE SELECTIE IN CADRUL ERASMUS + [...]
[+Citeste tot]


2020 PROIECTUL ERASMUS+


ANUNT PRIVIND SELECTIA ELEVILOR PARTICIPANTI LA MOBILITATE IN CADRUL PROIECTULUI ERASMUS + A Spot of Brightness, 2020-1-R001-KA102-079272
In perioada 26 octombrie 20 noiembrie 2020 are loc selectia elevilor care vor face parte din grupul tinta in vederea participarii la programul de mobilitate pentru formare profesionala in Spania, in cadrul proiectului Enismus+ A Spot of Brightness, 2020-1-R001-KA102-079272, proiect implementat de Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt in perioada 12 octombrie 2020 -- 11 octombrie 2021. Alaturat aveti detalii despre organizarea proiectului, conditiile de participare, procedura de selectie, calendarul selectiei etc. [...]
[+Citeste tot]

PROCEDURA OPERATIONALA DE SELECTIE A ELEVILOR PARTICIPANTI LA MOBILITATE 1N CADRUL PROIECTULUI ERASMUS+ A Spot of Brightness, 2020-1-R001-KA102-079272
I. Prezentarea proiectului A SPOT OF BRIGHTNESS, 2020-1-R001-KAIO2-079272
Prin implementarea acestui proiect, un numar de 38 de elevi (20 elevi din anul II si 18 elevi din anul III), calificarea asistent medical generalist de la Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt, beneficiaza de un stagiu clinic (de pregatire practica) cu durata de patru saptamani, cu doua unitati medicale din Malaga (Spania), respectiv Centro Asistencial San Juan de Dios si Clinica Santa Elena.
Plasamentul vizeaza, in primul rand, formarea, la standarde europene, a competentelor elevilor in domeniile: chirurgie si nursing specific, medicina interna si nursing specific, sanatate mintala, geriatrie si lucrul cu pacientii psiho-geriatrici, ingrijiri paliative si nurising specific, ingrijirea persoanelor cu dizabilitAti si dependente. Nu in ultimul rand, participantii isi vor dezvolta si competentele de comunicare profesionala in limbile engleza si spaniola, competentele inter-culturale si cele de lucru in echipa. Activitatile practice se vor desfasura sub supravegherea si indrumarea personalului specializat al celor doua clinici partenere, care va realiza si evaluarea elevilor, competentele dobandite de catre acestia urmand a fi recunoscute si validate prin utilizarea instrumentelor ECVET si Europass. [...]
[+Citeste tot]


CONCURS DE PROIECTE
„DA VALOARE IDEII TALE

Despre Concurs
Fisa de inscriere
Formular de aplicatie

PROIECTUL ERASMUS+ „TOP NURSING SKILLS”, 2016-1-R001-KA102-024350


Un număr de 28 de elevi din anul II, calificarea „asistent medical generalist” ai Școlii Postliceale Sanitare Piatra-Neamț au beneficia, prin implementarea acestui proiect, de un stagiu de pregătire practică având durata de cinci săptămâni (200 de ore de învăţământ clinic), în cadrul Spitalului San Rafael din şi la Residencia Luquelara SLU (Los Tulipanes), Granada (Spania). Participanţii au fost selectaţi în perioada 20 octombrie – 12 noiembrie 2016, pe baza unei proceduri de selectie care a vizat: cunoştinţele de specialitate teoretice şi practice, abilităţi şi competenţe specifice, cunoştinţe de limba engleză, capacitatea de adaptare la situaţii nou apărute, spiritul de muncă în echipă etc. Stagiile de mobilitate s-au desfăşurat în două fluxuri, cuprinzând câte un număr de 14 elevi, în perioadele 16 ianuarie – 17 februarie 2017, respectiv 27 februarie – 31 martie 2017.[...]
[+Citeste tot]

• Articole publicate
• Participări la Conferinţe/Simpozioane

• GALERIE FOTO: Spania stagiu clinic
• GALERIE FOTO: Vizita de monitorizare


*****
• Rezultate interviu proiect Erasmus+
• Rezultate Admisi proiect Erasmus+
• Rezultate Admisi Rezerve proiect Erasmus+
• Rezultate Respinsi proiect Erasmus+

*****
• Rezultate proba practica proiect Erasmus+
• Rezultate test limba engleza proiect Erasmus+

*****
• Calendarul probelor de selectie
• Rezultate test de specialitate proiect Erasmus+

*****
In perioada 24 octombrie - 12 noiembrie 2016 are loc selectia elevilor care vor face parte din grupul tinta in vederea participarii la programul de mobilitate pentru formare profesionala in Spania, in cadrul PROIECTULUI ERASMUS+ „TOP NURSING SKILLS”, 2016-1-R001-KA102-024350, proiect implementat de Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt in perioada 3 octombrie 2016-2 noiembrie 2017.
• Anunt selectie Proiect ERASMUS
• Procedura de selectie proiect ERASMUS.pdf


Proiectul “Health Applications in Europe” (number 2013-1-TR1-LEO01-50704)

In perioada 15-30 martie 2014, Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt a fost gazda unor activitati desfasurate in cadrul proiectului “Health Applications in Europe” (number 2013-1-TR1-LEO01-50704), un proiect Leonardo da Vinci desfasurat pe mai multe componente, in care este implicat si Colegiul Tehnic "Gh. Cartianu" Piatra-Neamt. Scoala din Turcia se numeste "Manisa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi" si este o unitate de invatamant tehnic sanitar (din Manisa). Pe parcursul celor doua saptamani elevii romani, impreuna cu elevii turci (au fost 13 elevi din clasa a XI-a insotiti de 3 cadre didactice)au desfasurat ore de nursing (tehnici de ingrijire a bolnavului, demonstratii practice), tehnici de acordare a primului ajutor etc. De la Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt au fost direct implicati 30 de elevi din anii I si II, specialitatea asistent medical generalist si anul III, specialitatea asistent medical de farmacie, sub coordonarea doamnelor asistente Lacramioara Vicu, Silvia Luca si Eugenia Ghinita.

Consideram activitatile de un real succesc nu doar pentru faptul ca este pentru prima data cand unitatea noastra de invatamant s-a antrenat intr-un astfel de proiect, ci mai ales prin schimburile de experienta intre cele doua unitati scolare si legaturile dintre elevii celor doua tari.
Saptamana legumelor si fructelor donate - la Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt

Campania Saptamana legumelor si a fructelor donate, derulata in intervalul 28 octombrie – 1 noiembrie 2013, in cadrul Programului Strategiei Nationale de Actiune Comunitara (SNAC), a avut ca obiectiv principal colectarea de fructe si legume proaspete de catre voluntari si donarea lor familiilor nevoiase sau anumitor institutii sociale. Actiunea a urmarit sensibilizarea elevilor si cadrelor didactice in ceea ce priveste dificultatea in care se afla unele persoane care nu beneficiaza de alimentatie si un mod de viata decente.
FOTO Saptamana legumelor Cea de a cincea editie a campaniei s-a bucurat de un real suces in Moldova unde s-au implicat  voluntari (elevi si cadre didactice) din judetele Iasi, Suceava, Vaslui, Botosani si Neamt.
In cadrul parteneriatului derulat intre Scoala Postliceala Sanitara, Casa Corpului Didactic Neamt, Asociatia Magister Educations Neamt si Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Alexandru Rosca Piatra-Neamt, elevii si cadrele didactice s-au implicat in actiunea de colectare a fructelor si legumelor si donarea lor elevilor de copiilor de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Alexandru Rosca Piatra-Neamt. Infiintat in anul 1949 cu scopul de a proteja si educa elevii cu intarziere in dezvoltarea intelectuala si psihica, acest centru adaposteste in prezent peste 145 de elevi cu cerinte educative speciale.
Astfel,  joi, 31 octombrie 2013, elevii anului III, specialitatea asistent medical de farmacie si ai anului I E1, specialitatea asistent medical generalist de la Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt, au participat la actiunea de voluntariat desfasurata sub indrumarea si coordonarea doamnei profesor  Elena-Roxana Irina. Un numar de peste cincizeci de elevi au luat parte la actiunea caritabila prin intermediul careia acestia au donat fructe (pere, mere, struguri, banane, citrice etc.) si legume copiilor de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva Alexandru Rosca              Piatra-Neamt.
Prin implicarea lor, elevii Scolii Postliceale Sanitare Piatra-Neamt au reusit sa aduca un zambet copiilor, sa fie mai buni si sa atraga atentia cat mai multor persoane asupra actiunii lor.
Datorita impactului pozitiv al campaniei de voluntariat, participantii vor desfasura actiuni similare si in perioada Sarbatorilor de Iarna, actiuni la care suntem cu totii invitati sa luam parte caci doar “daruind vom dobandi”!

GALERIE FOTO

Despre noi

Şcoala Postliceală Sanitară Piatra-Neamţ vizează dezvoltarea unui mediu de educaţie şi formare profesională centrat pe elev în contextul unui învăţământ modern, promovând un dialog permanent, deschis şi flexibil care stimulează instruirea profesională de calitate, cheia succesului acestor acţiuni fiind seriozitatea şi rigurozitatea.

CONTACTEAZA-NE

Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 19, cod 610004, Piatra Neamţ, judeţul Neamţ
Telefon: 0233.230182
FAX: 0233.230182
E-mail: secretariat_pss@yahoo.com