Scurt istoric


Scoala Postliceala Sanitara Piatra Neamt s-a infiintat in baza Hotararii de Guvern nr. 253 din 8 mai 1992,  facand parte din reteaua unitatilor de invatamant de stat.

Inca de la infiintare, Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt a beneficiat de mai multe locatii, dupa cum urmeaza:

  1.   • Liceul Industrial Nr. 3 (de Chimie) Piatra-Neamt, in prezent Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu” Piatra-Neamt;
  2.   • Liceul Forestier Piatra-Neamt, in prezent Colegiul Tehnic Piatra-Neamt;
  3.   • Liceul de Informatica Piatra-Neamt, in prezent Colegiul National de Informatica Piatra-Neamt;
  4.   • Liceul Petru Rares Piatra-Neamt, in prezent Colegiul National „Petru Rares” Piatra-Neamt;
  5.   • Colegiul National „Calistrat Hogas” Piatra-Neamt (in prezent).

Incepand cu data de 01 februarie 2013, unitatea noastra de invatamant functioneaza in incinta Colegiului National ”Calistrat Hogas” Piatra-Neamt, unde i-au fost puse la dispozitie spatii aflate in Corpul B (parter si doua etaje) al colegiului, astfel: 15 sali de clasa la etajele I si II ale cladirii, secretariat, biblioteca, cancelarie, contabilitate, cabinet director, sala pentru demonstratiile practice (nursing), laborator de limbi moderne, sala de sedinte. De asemenea, prin amabilitatea conducerii Colegiului National „Calistrat Hogas”, institutia noastra de invatamant poate utiliza, in scop profesional, laboratoarele de fizica, chimie si biologie, sala de festivitati, dispuse in Corp A. Toate spatiile repartizate scolii noastre sunt autorizate din punct de vedere sanitar.

In prezent, Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt pregateste asistenti medicali in specializarile:

  1.   • Asistent medical generalist – 3 ani scolarizare, cursuri de zi;
  2.   • Asistent medical de farmacie – 3 ani scolarizare, cursuri de zi.

Scoala Postliceala Sanitara Piatra-Neamt promoveaza cultura unei scoli adaptate spatiului european contemporan: a demarat si sustine un proces de invatare continua adresat cadrelor didactice in scopul cresterii calitatii invatarii si pentru a pregati elevii pentru o lume a schimbarilor. Premizele pentru o educatie de buna calitate sunt asigurate prin: spatiile destinate desfasurarilor activitatilor teoretice si practice, atmosfera generala destinsa si prietenoasa, educatia informala care completeaza si aprofundeaza educatia formala.

 

 

GALERIE FOTO

Despre noi

Şcoala Postliceală Sanitară Piatra-Neamţ vizează dezvoltarea unui mediu de educaţie şi formare profesională centrat pe elev în contextul unui învăţământ modern, promovând un dialog permanent, deschis şi flexibil care stimulează instruirea profesională de calitate, cheia succesului acestor acţiuni fiind seriozitatea şi rigurozitatea.

CONTACTEAZA-NE

Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 19, cod 610004, Piatra Neamţ, judeţul Neamţ
Telefon: 0233.230182
FAX: 0233.230182
E-mail: secretariat_pss@yahoo.com